" ?>

Portfolio van Clown Zoey

Marlies Wisse is sinds 2 april 2009 clown Zoey.

Marlies deed van 2008 t/m 2010 de clown vakopleiding bij Buzzing red te Amsterdam, hier kreeg ze les van Marjolein Baars, Margreet Derks en Ganna Poppea Veenhuysen.

Tevens volgde ze vanaf 2006 workshops bij Siebe Fockens , Ivan Hennetin (Franse clown), Lila Monti (Argentijnse clown),Michael Stuhlmiller (Duitse clown) en Gerry Flanagan (Engelse clown)

Marlies heeft als socioclown op verschillende locaties gespeeld. O.a. verzorgingshuis Eykenburg te Den Haag, Woonvoorziening Binnenklingen 12 van Stichting Middin te Den Haag en verpleeghuis Houtwijk te Den Haag.

Samen met haar nicht harpiste Lucia Wisse heeft ze haar krachten gebundeld en bieden ze twee producten aan vanuit Wisseprodukties. De kindervoorstelling Echt Wel! en het concept Harp Ontmoet Clown. www.wisseprodukties.nl

Als theaterclown was Marlies te zien in de twee groepsvoorstellingen van de clown vakopleiding. “Een dagje naar het strand” en “Feest”. Tevens maakte ze zelf de korte act “CREW” als onderdeel van de opleiding. In 2013 was ze te zien als Sorin in de Play en Perform voorstelling “Die Möwe” van Tsjechov in Hannover.

Al vanaf 2007 geeft Marlies clown workshops aan kinderen. Tot haar opdrachtgevers behoren Stichting Mooi en 2Samen. In 2013 ontwikkelde Marlies “Zoey’s Clown school”. Onder deze naam biedt Marlies workshops voor kinderen aan, waarbij ze kennis maken met de wereld van de clown.


Curriculum Vitae Clown Zoey (pdf)

" ?> "; ?>