" ?> \"Marlies

Portfolio van Marlies Wisse

Toen Marlies 4 jaar was vertelde ze haar kleuterjuf dat ze later clown wilde worden. De kleuterjuf vond dit geen reëel toekomstplan en vroeg haar wat ze anders wilde doen. Boos ging Marlies naar haar moeder, die haar vertelde dat dit best mogelijk moest zijn en dat ze vooral dat moest doen waar haar hart lag.

De jaren gingen voorbij en Marlies leerde de wereld van de zorg kennen. Op haar zeventiende begon ze met werken in de gehandicaptenzorg. Hoewel er nog altijd de wens was om clown te worden, besloot Marlies de HBO opleiding SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening met een specialisatie op het gebied van muzisch agogisch werken) te gaan doen. Na een studie van vier jaar, waarvan één jaar in het oosten van Duitsland, besloot Marlies dat het tijd was om haar dromen te gaan verwezenlijken.

Zij begon in eerste instantie via internet de mogelijkheden te onderzoeken en volgde haar eerste clownlessen. In de tussentijd bleef ze werkzaam in de zorg, want ook deze sector had ze inmiddels in haar hart gesloten. Na drie jaar zoeken, nadenken en moed verzamelen schreef Marlies zich in voor het toelatingsweekend van de clownvakopleiding Buzzing red. Ze werd toegelaten en heeft de opleiding doorlopen.

Door de jaren heen heeft Marlies gewerkt in de gehandicaptenzorg, het welzijnswerk, de psychiatrie en de naschoolse opvang.

Sinds 16 september 2010 is Marlies Wisse ZZP-er. Naast haar werkzaamheden als clown, ontwikkelt ze samen met Angela Lukus sociaal culturele projecten.Curriculum Vitae van Marlies Wisse (pdf)

" ?> "; ?>