" ?> \"Marlies

Marlies en Theater

Marlies begon op haar twaalfde met acteren tijdens een naschoolse activiteit op de middelbare school. Vervolgens stond het acteren een paar jaar op een laag pitje, totdat ze op haar zeventiende begon met amateurtoneel.

De afgelopen 10 jaar speelde Marlies bij toneelverenigingen De Korenaer en Oud Haagsche Brandweer. Tevens speelde ze verschillende productie bij het Vrij Theater. Ook was ze te zien in voorstellingen van het Homeros theater en Hoftoneel.

Marlies speelde als figurant mee in de voorstelling 'De wonderbaarlijke reis van Binck Horst' bij theatergroep Drang en in de film 'Zwartboek'.

In 2009 speelde Marlies in de voorstelling 'The Muda' onder regie van David Prins tijdens de opening van het Culturalis Theater te Den Haag.

Als onderdeel van haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening maakte Marlies verschillende korte voorstellingen. Gedurende haar stagejaar in Duitsland speelde Marlies bij de toneelgroep van de Fachhochschule Merseburg.

Marlies volgde workshops (theater) bij Serge Metselaar, Nanda Kling, Arjen Bouwmeester, Rob de Bruin, Kirsten de Boer en Stephanie Hermes. Ze had tapdansles van Marieke v.d. Ven en volgde moderne danslessen bij SKVR.

Marlies regisseerde de voorstellingen 'Tarzan zoekt zijn Jane' en 'Droomland' voor stichting Mooi en samen met studiegenoten de eigen geschreven voorstelling 'als de angst te groot is..' Tevens gaf ze een basiscursus theater aan kinderen via Stichting Mooi.

Ook regisseerde ze de voorstelling 'Dagboek van een VN soldaat' bij Stichting Reflect. Deze voorstelling is door het hele land gespeeld.Curriculum Vitae Theater (pdf)

" ?> "; ?>